324 mountains between us (2023)

Femke Gyselinck & europalia georgia & GRIP

Europalia speelde voor matchmaker tussen artiesten Anushka Chkheidze en Femke Gyselinck, de ene muzikant-componist uit Georgië, de andere danser-choreograaf uit België, en initieerde deze ontmoeting.

Er staan wel 324 bergen tussen België en Georgië, of tussen Anushka en Femke. Ondanks de schijnbare onoverbrugbaarheid ontstaat er soms toch aansluiting. De afstandelijkheid staat de intimiteit niet in de weg. Het is een paradox om mee te spelen.

De twee vrouwen sloten een verbond. Ze tasten af, meten, tellen. In de beschikbare ruimte leggen ze een mysterieus traject af, een denkbeeldige reis in 324 etappes.  Femke zoekt daarin opnieuw naar een nauwe verbinding tussen expressieve, onspectaculaire bewegingen en live muziek, in combinatie met een boude maar bescheiden performativiteit.  Anushka’s geluid evolueert doorheen stijlen voorbij ambient en IDM. De akkoorden in haar composities verwijzen naar Georgische polyfonie waar ze naar kijkt vanuit haar perspectief en kennis.

In 324 mountains between us laten ze zien hoe het gedanste vocabulaire van Femke en de elektronische composities van Anushka soms de afstand tussen hen kan overbruggen en soms ook die afstand net vergroot.

Voor de scenografie en kostuums worden de samenwerkingen die Femke in eerdere producties aanging verdergezet:  Aslı Çiçek maakt voor de voorstelling een gloedvolle scenografie en creëert een variatie op de black box die voor inspirerende beperkingen zorgt. Nel Maertens en Veronika Vimpelova staan in voor het kostuumontwerp.

CREDITS
CHOREOGRAFIE & DANS: Femke Gyselinck
MUZIEK: Anushka Chkheidze
SCENOGRAFIE: Aslı Çiçek
PROJECTASSISTENTIE SCENOGRAFIE: Olivia de Bree
KOSTUUMS: Nel Maertens, Veronika Vimpelova
DANSDRAMATURGIE: Steven Michel
LICHTONTWERP: Elke Verachtert
GELUID: Milan Van Doren
STAGE: Lucas Resende
OPDRACHT EN COPRODUCTIE: europalia georgia
UITVOEREND PRODUCENT: GRIP
INTERNATIONALE SPREIDING: A Propic – Line Rousseau, Marion Gauvent, Lara van Lookeren
COPRODUCTIE: Perpodium
RESIDENTIES: workspacebrussels, KWP Kunstenwerkplaats, kunstencentrum nona, corso, GC De Kriekelaar, théâtre varia, P.A.R.T.S, VIERNULVIER
MET DE STEUN VAN: de Vlaamse Overheid, Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest

Photo: Robbrecht Desmet

For more information, press map, riders and financial conditions please contact Line Rousseau or Marion Gauvent